Učitelství cizích jazyků pro ZŠ - německý jazyk - jednooborové

Forma studia: kombinovaná
Garant studijního oboru: doc. Hana Bergerová, Dr.

Charakteristika oboru a profil absolventa: Těžiště obsahu tohoto jednooborového studia tkví ve studiu oborů a oborových didaktik a v jejich propojení s pedagogickými a psychologickými disciplínami a s pedagogickou praxí. Studium je koncipováno jako pregraduální část celoživotního vzdělávání. Předpokládá se, že znalosti a dovednosti, které student v magisterském stupni získá, si v rámci celoživotního vzdělávání bude dále doplňovat a prohlubovat.
Jednooborové studium Učitelství cizích jazyků pro ZŠ - německý jazyk je primárně nabízeno absolventům bakalářského studia Filologie se studijním oborem Německý jazyk a literatura - jednooborové studium. Cílem studia je připravit učitele pro základní školy, který bude mít odbornou kvalifikaci pri přímou pedagogickou činnosti v aprobačním předmětu německý jazyk.

Studijní plán (A8)
(pro studenty, kteří zahájili studium od ak. roku 2018/2019)
Studijní plán
• Struktura kreditních bodů:
                • Povinné kurzy (ApkNJL ZŠ)
                            Povinné kurzy: 82 KB
                • Učitelství cizích jazyku (ANJKS_SzN)
                            Společný základ: 31 KB
                            Povinně volitelné kurzy - pedagogika: 4 KB
                            Povinně volitelné kurzy - psychologie 3 KB

            • CELKEM: 120 KB 

Poznámky k organizaci studia a studijnímu plánu

Informace pro studenty kombinované formy studia:

• Prezenční část studia (přednášky a zkoušky: Prezenční výuka je realizována v průběhu semestru v blocích, které se uskuteční ve dnech vždy jednou za 14 dní (pátek, sobota). Aktuální rozvrhy výuky je vždy zveřejněnna začátku aktuálního semestru v univerzitním studijním systému STAG.
Organizace distanční části studia: Pro výuku v distanční části studia realizuje katedra germanistiky komplexní systém studijních materiálů, jejichž základ představují metodické listy. Ty přinesou studentovi úplný přehled studijních materiálů (monografií, studií, elektronickcýh informačních zdrojů), které by měly postačit pro úspěšné absolvování daného kurzu. Materiály budou na počátku studia přístupny studentům kombinvaného studia prostřednictvím MOODLE, který představuje základní technickou platformu pro vlastní organizaci kombinované formy studia magisterského studijního programu Učitelství cizích jazyků pro ZŠ.
Povinně volitelné kurzy: Tyto kurzy mají zpravidla společný rozsah výuky (4-8 hod prezenční výuky + 15 - 20 hod distančně organizované výuky), zakončením je zápočet a výši kreditů (až 4 KB). Jejich nabídka je aktualizována v informačním systému STAG vždy před zahájením semestru.